14. tammikuuta 2008

Jaa mitkä staffit?

Blogin päähenkilöt Eetu ja Iines ovat rodultaan staffordshirenbullterriereitä eli staffeja. Rotu on kotoisin Englannista, jossa se on edelleen yksi suosituimmista terrieriroduista. Staffi on keskikokoinen, lihaksikas ja toimelias koira, joka rakastaa ihmisiä ja etenkin lapsia. Se on viralliselta käyttötarkoitukseltaan seurakoira, mutta soveltuu mainiosti myös erilaisiin koiraharrastuksiin (esim. koiranäyttelyt, toko, agi, rauniot). Rodusta voi lukea lisää staffordshirenbullterrieriyhdistyksen sivuilta.


Eetu on ensimmäinen yhteinen koiramme ja se on "elämämme koira", sellainen jonka tietää osuvan kohdalleen vain kerran. Eetu on rodulle tyypilliseen tapaan äärimmäisen ihmisrakas, iloinen touhottaja, joka nauttii olla mukana perheen menoissa, oli sitten kyse vaikka kauppareissusta. Sen kanssa on koettu ja opittu valtavan paljon ja sen kautta olemme saaneet monia ihania ystäviä. Toisaalta Eetu on terveysongelmiensa vuoksi perheemme "murheenkryyni". Pikkupennusta asti oireillut allergia on tällä hetkellä hallinnassa säännöllisen lääkityksen ansiosta, mutta Eetun kanssa elämiseen liittyy aina tietynlainen huoli huomisesta. Toivottavasti saamme pitää tämän hellyyttävän pikku-ukon ilonamme vielä pitkään.


Iines on pieni ja pippurinen, mutta samalla hyvin herttainen narttu. Siitä itseasiassa tulee etäisesti mieleen Pikku Myy. Valtavan energinen, varsinainen neiti elohopea. Kerrassaan mainio otus. Iines oli hartaasti odotettu pentu ja sen kohdalle sitä osasi jo asettaa jotain odotuksiakin. Halusimme Eetuun verrattuna atleettisemman ja ketterämmän, terverakenteisen nartun, jonka kanssa voisin jatkaa Eetun osalta päättynyttä näyttelyharrastusta ja jos se vielä kaiken kukkuraksi muistuttaisi kuvankaunista emoaan, olisimme ikionnellisia. Kaikilta muilta osin toiveemme toteutuivatkin, mutta näyttelykoiraa Iineksestä ei purentavian vuoksi tullut. Onneksi Iineksessä on potentiaalia muuhunkin kuin missiksi, aika näyttää onko emännästä ;)

1 kommentti:

enni heikkilä kirjoitti...

Meilläkin on kaksi tämän tyyppistä koiraa mutta ne on pitbull mixejä! Ihana Eetu<3
ennijatommi.blogspot.fi