7. marraskuuta 2011

Kontrollikäynnillä

Tasan 6 viikkoa leikkauksesta ja tänään oli kontrolliröntgenin vuoro. Hyviä uutisia kaikki tyynni; osaset oli polvessa hienosti paikoillaan ja luutuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Hiukan on tässä kieltämättä jännittänyt, kun monenlaista on matkan varrella sattunut, mutta ilmeisen tiukkaan nuo palat ja ruuvit polveen laitetaan eikä niitä kovin helpolla kuulemma saa irtoamaan.

Nyt vaan sitten vähitellen lisäämään remmiliikuntaa niin monipuolisesti kuin vain remmissä suinkin pystyy liikkumaan. Kevyttä ravia epätasaisissa maastoissa, ylöspäin kiipeämistä, metsässä rämpimistä jne. Fysioterapiassa noussut huoli polven pienestä jäykkyydestä on kuulemma turhaa; polvi on hivenen toista jäykempi jo senkin vuoksi, kun siellä nivelessä on edelleen nestettä ja turvotusta, mikä ei tunnu ulospäin, mutta näkyy röntgenkuvassa. Se on kuulemma aivan normaalia tässä vaiheessa toipumista. Polven liikkuvuus ja taipuisuus on kuitenkin erittäin hyvä jo nyt ja paranee yhä sitä mukaa kun tuo nivelneste laskee. Remmiliikuntaa tulee jatkaa nyt reilu pari kuukautta niin, että helmikuussa voi koiran päästää irti juoksemaan. Siihen mennessä polven pitäisi parantua täysin ennalleen ellei jopa paremmaksi kuin ennen. Ja sitten kevään mittaan saapi vähitellen palailla agikentälle (!!) jollei mitään suurempia takapakkeja tule :)

Samalla kun otettiin röntgenkuvia polvesta, pyysin tarkistamaan myös Iineksen aiemmin tassumurtuman vuoksi operoidun oikean etutassun tilanteen. Etutassun leikkauksesta alkaa kohta olla 4 vuotta aikaa ja välillä on mietityttänyt, että mahtaakohan sinne varpaaseen olla syntynyt nivelrikkoa, kun nivel ei aivan ennallaan ole. Etutassun röntgenkuva näytti leikatun varvasnivelen olevan erittäin siisti eikä siellä ole merkkiäkään nivelrikosta, ihanaa!

Ihme sissi tämä meidän Iines ♥ sattui sille mitä tahansa, joka kerta se pinnistää itsensä kuntoon urheasti ja nopeasti. Kertakaikkiaan hieno koira!

Lauma nokosilla ♥

Ei kommentteja: