27. syyskuuta 2011

1. päivä leikkauksen jälkeen

Ilta ja yö menivät odotettua paremmin ja Iines on ollut hyvin rauhallinen. Illalla hiukan vinkui ja läähätteli, mutta tuntui että se johtui nukutuksen aiheuttamasta kapulasta eikä niinkään kivusta. Jalkaan sai koskea ja koko koiraa kantaa ja käännellä miten vaan. Ilmeisesti selässä oleva opiaattilaastari antaa niin hyvän pöhnän, ettei mikään oikein haittaa. Hyvä niin. Jalka on tukevasti paketoitu tukisiteellä ja se saisi olla jalassa kolmisen päivää, mikäli vain suinkin pysyy kuosissa niin kauan. Iinestä paketti ei kiinnosta ollenkaan. Ainoa huoli on paketin päädyssä töröttävä tassu, joka on kovin turvoksissa sinne kertyvästä kudosnesteestä. Leikkasin jo aamulla muutamia viiltoja paketin tassunpuoleiseen päähän vapauttaakseni turvotukselle hiukan tilaa. Myös varpaiden hierominen tuntuu lievittävän turvotusta ainakin väliaikaisesti.


Pissalla on käyty ulkona jo pariin otteeseen ja oikein hitaasti kuljettaessa Iines jo hiukan tapailee jalalla maata. Kakkaa ei tule, koska kakkaamisasentoon ei oikein pääse. Voi tosin olla, ettei sillä nyt yksinkertaisesti ole tarvettakaan. Jalka tuntuu liikkuessa kovin hankalalta nyt kun siinä on paksu tukiside, todennäköisesti askeltaminen ja asioilla käyminen helpottuu kun otetaan side pois. Ruoka maittaa hyvin ja Janis on ystävällisesti tarjonnut Iinekselle pentupöperöitään. Täytyyhän sitä kaveria auttaa hädässä :) Tänään aloitettiin antibiootti sekä tulehduskipulääke; Iines olikin eilen saanut niin tujut tropit klinikalla, ettei kotona tarvinnut antaa mitään.

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Aattelinkin juuri iltalenkillä että täytyy muistaa laittaa Tarulle tekstari ja kysellä Iineksen vointia. Mutta sitten olit jo sillä välin ennättänyt kirjoittaa blogiin kuulumiset. Olosuhteisiin nähden siis Iineksen olo lienee ihan suhteellisen hyvä.

:: Taru :: kirjoitti...

Joo ajattelin pitää hiukan päiväkirjaa miten tämä sujuu; ehkä auttaa itseäkin säilymään kutakuinkin tervejärkisenä kun saa ajatuksiaan kirjattua ylös :) stressaan kovasti sitä miten tämä toipuminen nyt sujuu ja saanko pidettyä koiran aisoissa niin, ettei mitään vahinkoja pääse sattumaan, mitkä tois takapakkia kuntoutumiseen. Tällä hetkellä tuo on rauhallinen, mutta Iineksen tuntien sitä ei kauan kestä...

Nyt illalla Iines onnistui loihtimaan pienen pienen kakkapökäleen pihalle, hassut on ilonaiheet tällä hetkellä! :D