30. syyskuuta 2011

Paketin purkaminen

Leikkauksen jälkeinen aika on toistaiseksi mennyt odotettua paremmin; varauduin mielessäni etukäteen, että tämä olisi paljon vaikeampaa nyt kun on yksi tolkuton pentukin talossa. Onni onnettomuudessa potilaana on nimenomaan juuri Iines, jolla on suunnattoman korkea kipukynnys ja joka on kotioloissa kaikkein nöyrin ja vaatimattomin koira. Eilen oli tukisidoksen purkamisen sekä selässä olleen kipulaastarin poistamisen vuoro. Olimme saaneet klinikalta hiukan ristiriitaiset ohjeet sen suhteen, milloin paketti piti purkaa, joten tukisidos sai nyt vahingossa olla yhden päivän ylimääräistä. Ehkä.

Iineksen mielestä tukisidoksen poistaminen oli selkeästi huono juttu, vaikkakin tassun turvotuksen kannalta se varmasti on parempi olla ilman. Tukisidoksen poistamisen jälkeen sen silmät pyöristyi ja alkoi tutina ja tärinä, mitä ei juurikaan ole aiemmin ollut. Kipu ja särky tuntuivat nyt kunnolla, kun jalkaa piti käyttää ilman tukevaa sidosta ja kipeään niveleen kohdistui nyt enemmän rasitusta ja liikettä. Jalkaan jää ainoastaan niittirivistöä suojaava liimalappu, joka saa olla paikoillaan niittien poistoon asti.

Ilman pakettia jalka on Iinekselle yönkin jälkeen hiukan outo, mutta ihmeen hyvin se käyttää leikattua jalkaa hitaasti käveltäessä, jopa ulkona. Kiputärinä on jo laantunut, mutta seisoessaan sen takapää darraa voimakkaasti. Sitä tosin ilmeni jo ennen leikkaustakin. Ennen sairaslomaa hommattu Canny Collar tulee tarpeeseen, kun ulkoiltaessa pitäisi malttaa kävellä rauhallisesti kaikkia neljää jalkaa käyttäen. Toistaiseksi ollaan kierrelty vain takapihaa ympäri.

Ei kommentteja: