18. heinäkuuta 2018

Lisää kakka-asioita: Pentuvessa!

Edellisestä blogipostauksesta päästäänkin sopivalla aasinsillalla tämänkertaiseen. Pennut on huomenna 5 viikkoa ja niistä on kuoriutumassa aivan ihastuttavia persoonallisuuksia. Niistä lisää eri postauksessa. Eniten kuitenkin hämmästyttää, miten viisaita pieniä ne ovat. Nimittäin vessa-asioissa! Kakkajutut ovat tunnetusti kasvattajan sydäntä lähellä. Tällä kertaa päätin olla kokonaan käyttämättä sanomalehtiä pentujen tiloissa. Sanomalehti on jaloilleen nousseelle pennulle kovin liukas alusta kävellä, painomuste sotkee pennut ja ympäristön eivätkä nykyiset sanomalehdet edes ime nesteitä niin hyvin kuin ennen muinoin tekivät. Lisäksi pennut yleensä vain tuppaavat repimään sanomalehtiä ja leikkivät niiden riekaleiden kanssa. Ei hyvä. 

 Mutta onneksi on Ikea.

Siivouksen jälkeen on hetken siistiä.

Alusta asti pentulaatikossa on ollut lämpimän keinokarvapedin lisäksi Ikean Toftbo -kylpyhuoneenmattoja, jotka imevät kosteutta, pitävät hyvin tassujen alla ja ovat helppo heittää pesukoneeseen. Löysin muutamat matot tori.fi:stä superhalvalla ja ne käyvät tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Nyt kun pentujen pissamäärät ovat kasvun myötä niinikään kasvaneet ja pennut siirtyneet pentulaatikosta pentuaitaukseen, laitoin niille tarjolle kissanhiekkatarjottimen ihan vain kokeillakseen teoriaa koiraeläimen luontaisesta siisteydestä. Ajattelin, että mikäli kissanhiekka ei ajaisi asiaansa vessapaikkana, olisi se ainakin hyödyksi ollen erilainen alusta pentujen tassutella. Mutta mitä ihmettä! Siellä ne käyvät molemmilla asioillaan kuin vanhat tekijät! Tällä hetkellä pennuilla on käytettävissään paakkuuntuvaa kissanhiekkaa sekä toisella tarjottimella puupohjaista pellettiä. Tarjottimina toimivat meillä muovinen kevytmetallihäkin pohja sekä Ikean Baggmuck -kenkämatto/kuralaari. Pelkkä Baggmuck ei nimittäin pitkään riittänyt, kun pentuja on seitsemän ja kaikilla hätä suunnilleen yhtä aikaa. Vessapaikasta poistan vain kastuneet imumateriaalit; pestä sitä ei kannata, sillä pissanhaju nimenomaan houkuttelee pennut asioilleen samaan paikkaan. Näin reilun viikon jälkeen meillä on ollut päiviä, jolloin kaikkien seitsemän pennun pissat ja kakat ovat osuneet lähes 100% vessapaikkaan! Uskomatonta! Pentuvessa on kaikenlisäksi helppo toteuttaa myös uudessa kodissa.

Paakkuuntuvasta kissanhiekasta poistetaan vain pissapaakut.

Kennel Bellerion proudly presents: DIY Pentuvessa. Tarvitset Ikean Baggmuck -kenkämaton ja imumateriaalivalinnasta riippuen pellettiversioon Biltemasta tai Motonetistä auton maskiverkkoa, reikälevyä tms. Leikkaa maskiverkko kenkämaton pohjalle sopivaksi, varo jättämästä teräviä reunoja. Pelletti hajoaa kastuessaan sahajauhoksi ja varisee vähitellen verkon alle, mistä se on helppo kopistaa roskikseen. Pari ensimmäistä päivää kannattaa pyrkiä ohjaamaan/nostamaan pentu asioilleen vessaan. Kun sinne alkaa tulla osumia, alkaa pentu vähitellen hakeutua sinne ihan itsenäisesti. 

Ikean kenkämatto, muotoonleikattu maskiverkko ja kissanpellettiä.

Se toimii sittenkin!
Ei kommentteja: